Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γρήγορο Σουφλέ Ζυμαρικών

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα, λιωμένα τυριά και ζαμπόν. Γρήγορο σουφλέ με ριγκατόνι από το Live Kitchen Channel.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. ζαμπόν κομμάτι
  • 150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 αυγά

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόβουμε το κομμάτι ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ 30x25 και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε . Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά στο πυρέξ.
  • Ρίχνουμε από πάνω τις μισές ποσότητες από τα τριμμένα μας τυριά και τα μισά κυβάκια από ζαμπόν.
  • Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα 30-35 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Μόλις ψηθεί το σουφλέ μας το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel