Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Λιγκουίνι με Τόνο

Al dente ζυμαρικά λινγκουίνι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και τόνου. Ένα εύκολο και γρήγορο μεσογειακό πιάτο που θα λατρέψετε.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Τόνος
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Σάλτσα

  • 1 κονσέρβα τόνου -165/195 γρ.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 ml χυμό τομάτας
  • 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι

Ζυμαρικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι

Οδηγίες

  • Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας και τον τόνο. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Σημειώσεις