Al dente ζυμαρικά λινγκουίνι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και τόνου. Ένα εύκολο και γρήγορο μεσογειακό πιάτο που θα λατρέψετε.
Μερίδες: 4μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτάλεπτά
Σύνολο20 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Τόνος
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
Σάλτσα
1κονσέρβατόνου -165/195 γρ.
1μέτριο κρεμμύδι ξερό
3κ.σ.λάδι
1σφηνάκικρασί λευκό
200γρ.ντομάτα κονκασέ
200mlχυμό τομάτας
3 - 4κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
Ζυμαρικά
500γρ.λιγκουίνι
Οδηγίες
Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας και τον τόνο. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.