Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος μαζί, με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα πηχτό σαν σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 170°-180° C.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε καλά. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη το χτύπημα.
Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και το αλεύρι, εναλλάξ με το κακάο, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα ταψάκι.
Απλώνουμε τη ζύμη στο σκεύος και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180° C. Μόλις φουσκώσει και έχει ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφήνοντας να κρυώσει ελαφρά.
Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το παντεσπάνι οριζοντίως σε τρεις δίσκους.
Βάζουμε τον πρώτο δίσκο ως βάση σε μια τουρτιέρα ή σε ένα μεγάλο πιάτο και ραντίουμε με τον καφέ που έχουμε διαλύσει μέσα στο νερό. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας και βάζουμε πάνω της το δεύτερο δίσκο. Ραντίζουμε ξανά, απλώνουμε πάνω της άλλο 1/3 της κρέμας και πάνω της βάζουμε τον τελευταίο δίσκο. Ραντίζουμε καλά και με το τελευταίο 1/3 της κρέμας σκεπάζουμε την τρίτη βάση και τα τοιχώματα της τούρτας. Εναλλακτικά απλώνουμε την κρέμα κάνοντας ομοιόμορφες ροζέτες.
Πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε ανάλογα με την περίσταση.