Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τούρτα Τιραμισού

Ένα Τιραμισού διαφορετικό από τα άλλα! Μια πανεύκολη τούρτα, με απίθανη γεύση και ανάλαφρη υφή, με τον τέλειο συνδυασμό υλικών.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Πάρτι, Τούρτες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι φαρίνα (ή για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 2 κ.γ. κακάο (ή όσο σκούρο θέλουμε το παντεσπάνι μας)
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

Για το σιρόπιασμα

  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (Nes cafe)
  • 1 κούπα νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος μαζί, με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα πηχτό σαν σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 170°-180° C.
  • Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε καλά. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και το αλεύρι, εναλλάξ με το κακάο, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα ταψάκι.
  • Απλώνουμε τη ζύμη στο σκεύος και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180° C. Μόλις φουσκώσει και έχει ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφήνοντας να κρυώσει ελαφρά.
  • Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το παντεσπάνι οριζοντίως σε τρεις δίσκους.
  • Βάζουμε τον πρώτο δίσκο ως βάση σε μια τουρτιέρα ή σε ένα μεγάλο πιάτο και ραντίουμε με τον καφέ που έχουμε διαλύσει μέσα στο νερό. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας και βάζουμε πάνω της το δεύτερο δίσκο. Ραντίζουμε ξανά, απλώνουμε πάνω της άλλο 1/3 της κρέμας και πάνω της βάζουμε τον τελευταίο δίσκο. Ραντίζουμε καλά και με το τελευταίο 1/3 της κρέμας σκεπάζουμε την τρίτη βάση και τα τοιχώματα της τούρτας. Εναλλακτικά απλώνουμε την κρέμα κάνοντας ομοιόμορφες ροζέτες.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε ανάλογα με την περίσταση.

Σημειώσεις