Μαλακά μπισκότα με βρώμη, μέλι και ταχίνι. Ιδιαίτερη γεύση προσθέτουν τα χοντροκομμένα φουντούκια και τα κράνμπερις, τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε και με σταφίδες.
Μερίδες: 16τεμάχια
Προετοιμασία10 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα12 λεπτάλεπτά
Σύνολο22 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Παιδικά, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζω τα φουντούκια και τα καβουρδίζω λίγο. Στη συνέχεια τα αφήνω να κρυώσουν και τα χοντροκόβω.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το ταχίνι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύω τη βρώμη, τα φουντούκια, τα κράνμπερις, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα από ταχίνι μέσα στο μείγμα βρώμης και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200° C.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε κουταλιές από το μείγμα. Αν μπορούμε δίνουμε σχήμα μπισκότου. Το μείγμα δεν απλώνει με το ψήσιμο οπότε αν θέλετε το πατάτε λιγάκι να πάρει το σχήμα που θέλετε. Θα βγουν περίπου 16 μέτρια μπισκότα.
Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα, καθώς αν ψήσουμε παραπάνω θα στεγνώσουν.