Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το νερό και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει, την κόβουμε σε 5 κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπάλα.
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο.
Στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο σε 5 λωρίδες.
Κάθε λωρίδα τη στριφογυρνάμε, για να κάνουμε το σχέδιο σαν κόμπο και τοποθετούμε τα τσουρεκάκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Μόλις φουσκώσουν, αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αραιωμένο με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180° C για 20 λεπτά (ή ανάλογα με το φούρνο).