Μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας με μπισκότα ή σαλάμι... όπως και να το πεις αυτό το γλυκό ψυγείου, είναι κλασσικό και αγαπημένο όλων. Η συνταγή είναι από τη Tzeni Tsanaktsidou.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, την άχνη ζάχαρη και το μαλακό βιτάμ και τα δουλεύουμε.
Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
Βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα μπισκότα μέσα στο γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βιτάμ, σπάζοντάς τα. Ανακατεύουμε καλά.
Στην επιφάνεια εργασίας μας απλώνουμε αλουμινόχαρτο και πάνω στο αλουμινόχαρτο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Βαζουμε πάνω το μείγμα μας, το ισιώνουμε και το τυλίγουμε ρολάροντάς το. Θα έχουμε ένα χοντρό ρολό, το οποίο το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει καλά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αναμιγνύουμε με το γάλα. Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη, τον βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε πάνω του το γλάσο.