Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Νηστίσιμα Σκαλτσούνια με σούπερ γέμιση

Γλυκά, γεμιστά, νηστίσιμα σκαλτσούνια. Ένα απίθανο παραδοσιακό έδεσμα που συνηθίζεται τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα, αλλά όχι μόνο.
Μερίδες: 60 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Μπισκότα/Κουλούρια, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Πάσχα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι, λουκούμια κομματάκια, μαρμελάδα ανακατεμένα

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, το σπορέλαιο, το κρασί και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι, τμηματικά, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Μετά από μια ώρα, παίρνουμε λίγο από τη ζύμη, την ανοίγουμε πατώντας με τα δάχτυλά μας και βάζουμε μέσα λίγο από τη γέμιση. Κλείνουμε και προσπαθούμε να δώσουμε στο σκαλτσούνι το σχήμα του μισοφέγγαρου.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας, τοποθετώντας τα σκαλτσούνια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180° C, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε τα σκαλτσούνια από το φούρνο, τα αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ραντίζουμε προαιρετικά με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou