Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κέικ Καρύδας

Εύκολο, γευστικό και πολύ πολύ αφράτο, σιροπιαστό Κέικ Καρύδας. Μια συνταγή που μοιράζεται μαζί μας η Τζένη Τσανακτσίδου.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το κέικ

Για το σιρόπι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ μας τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το σπορέλαιο και στο τέλος τμηματικά το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και την ινδική καρύδα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το κέικ, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε λίγο ακόμη μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα.
  • Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ όπως είναι μέσα στη φόρμα, με το ζεστό σιρόπι.
  • Αν δεν κόψουμε το κέικ πριν το σιροπιάσουμε, τότε θα διατηρήσει το κιτρινωπό του χρώμα.
  • Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou