Κέικ κλασσικό με Τρούφα
Κέικ κλασσικό, αφράτο, με τρούφα σοκολάτας. Είναι το κλασσικό κέικ που βρίσκουμε πάνω στις συσκευασίες της φαρίνας, αλλά λίγο πειραγμένο!
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα ώρα
Σύνολο1 ώρα ώρα 10 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Βάζω το βιτάμ με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και στη συνέχεια τμηματικά το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύοντας ελαφρά.
Τέλος προσθέτω την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύω με μια μαρίζ.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ και βάζω μέσα το μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις, ψήνω για 1 ώρα περίπου.