Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σούπα Λαζάνια

Όταν δεν έχετε το χρόνο να ετοιμάσετε την κλασσική συνταγή για λαζάνια, δοκιμάστε αυτή τη γρήγοριη, εναλλακτική λύση. Μια Σούπα με Λαζάνια.
Μερίδες: 5 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Μαγειρική, Σούπες
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 10 γρ, ελαιόλαδο
  • 400 γρ, κιμά ανάμεικτο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μυρωδικά όπως ρίγανη, βασιλικό, δενδρολίβανο, δάφνη κ.α.
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 800 γρ, ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 40 γρ, ντοματοπελτέ
  • 200 γρ, φύλλα λαζάνια
  • προαιρετικά crème fraîche και τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
  • Μόλις τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τον κιμά φροντίζοντας να τον σπάσουμε μια ξύλινη κουτάλα, για να μην έχει πολύ μεγάλα κομμάτια.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, μυρωδικά της αρεσκείας μας και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις μαγειρευτεί καλά ο κιμάς, προσθέτουμε το ζωμό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί το φαγητό μας.
  • Εν τω μεταξύ σπάμε τα λαζάνια μας σε μικρότερα κομμάτια. Να έχουν μέγεθος περίπου μπουκιάς. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και περιμένουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να μαγειρευτούν.
  • Σερβίρουμε τη σούπα μας με τριμμένο τυρί, λίγη crème fraîche και μερικά βότανα.

Σημειώσεις