Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πάστα Ταψιού της Σόφης Τσιώπου

Η πιο διάσημη πάστα ταψιού είναι αυτή της Σόφης Τσιώπου. Ο γλυκός αυτός πειρασμός, έγινε βίντεο από το Pastry Designs και τον Jim Michailidi.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία35 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 4 κ.σ. γεμάτες κακάο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

Για την κρέμα

Για το γλάσο

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι

  • Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το ηλιέλαιο. Αναμιγνύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ 23x32 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανιλίνη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στο ζεστό παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε με το μίξερ τα 2 κουτιά morfat μαζί με τη βανιλίνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
  • Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το γλάσο

  • Σπάμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το γάλα μας πολύ καλά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό πάλι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis