Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κοτόπουλο μπουκιές με σάλτσα Πορτοκάλι - Μουστάρδα

Ζουμερό στήθος κοτόπουλο με χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα. Ένα απίθανο πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια το ρύζι σας.
Μερίδες: 5 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Επίσημο Δείπνο, Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ρύζι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος σε μπουκιές
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια το χυμό
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. italian seasoning
  • 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • ½ κούπα ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • 1/4 κ.γ. κρόκο κοζάνης προαιρετικά

Οδηγίες

  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί μαζί με το κοτόπουλο και να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μπούκοβο, το τζίντζερ, το italian seasoning και τη νοστιμιά σε σκόνη. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται πιο πηχτή η σάλτσα.
  • Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι το οποίο διαλύσαμε μέσα στο νερό και τον κρόκο κοζάνης και αφήνουμε ακόμη πέντε λεπτά να μαγειρευτεί το φαγητό.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.

Σημειώσεις