Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς με Ινδοκάρυδο, Πορτοκάλι και Αμύγδαλα

Πανεύκολος, νηστίσιμος, σιμιγδαλένιος χαλβάς. Το ινδοκάρυδο, το πορτοκάλι κα τα αμύγδαλα προσθέτουν μοναδικότητα στη γεύση αυτού του γλυκού.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο15 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 6 νεροπότηρα νερό
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 3 πορτοκάλια το χυμό και το ξύσμα
  • 10 κ.σ. ινδοκάρυδο
  • 20 αμύγδαλα καβουρδισμένα λευκά

Οδηγίες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις πήξει το μίγμα και βγάλει φουσκάλες είναι έτοιμο! Το ρίχνουμε στη φόρμα του και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Διακοσμούμε με ινδοκάρυδο, αμύγδαλο και ξύσμα πορτοκαλιού!!!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou