Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα 100 γρ. από τις σταφίδες. Τις ανακατεύουμε και τις βάζουμε σε λαδόκολλα τινάζοντάς τες να φύγει το περιττό αλεύρι.
Στη συνέχεια τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα κέικ και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά για να μη χάσουμε τον αέρα.
Σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε πάνω στο μείγμα τις υπόλοιπες σταφίδες, χωρίς να τις πιέσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για ακόμη 10 λεπτά.