Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Γεμιστά

Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα, που λιώνουν στο στόμα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλες τις εποχές.
Μερίδες: 40 κομμάτια (τελικά)
Προετοιμασία25 λεπτά
Μαγείρεμα35 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι σε δόσεις.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και την ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Θα έχει πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπ πατ μπισκότα σε σχήμα αστεριού. Θα βγουν περίπου 80 κομμάτια. Στα μισά από αυτά κάνουμε μια τρύπα με ένα μικρό καπάκι.
  • Τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C για 12 λεπτά περίπου να πάρουν ένα πολύ πολύ ελαφρύ χρώμα.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστά, βάζουμε στα μπισκότα χωρίς τρύπα μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας και σκεπάζουμε με ένα μπισκότο με τρύπα. Στο τέλος θα έχουμε 40 μπισκότα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις