Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ομελέτα Φούρνου Σουφλέ

Φανταστική Ομελέτα Φούρνου με Μανιτάρια και Μπρόκολο. Μια απλή και εύκολη λύση, για να μαγειρέψετε όταν στερέψετε από ιδέες!
Μερίδες: 4 άτομα
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά
  • 12 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαυροπίπερο
  • 400 γρ, γάλα
  • 110 γρ. κασέρι τσένταρ
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ, μπρόκολο βρασμένο
  • 130 γρ, ψωμί σε κύβους

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Σοτάρουμε λίγο ακόμη και τα βγάζουμε σε ένα μπολάκι, αδειάζοντας το τηγάνι.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά μας, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το γάλα και χτυπάμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε στα αυγά το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα σοταρισμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα τυριά και το μπρόκολο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20 x 20 εκ. απλώνουμε το ψωμί μας που το έχουμε κόψει σε κύβους και πάνω στο ψωμί αδειάζουμε, με μια κουτάλα, το μείγμα αυγών να πάει ομοιόμορφα παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175° C για περίπου 1 ώρα.
  • Σερβίρουμε ζεστή.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis