Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Crispy Σοκολατοδεντράκια

Τα πιο γρήγορα, εύκολα, τραγανά, σοκολατένια κεράσματα. Crispy Σοκολατοδεντράκια, με 2 υλικά και οι καλεσμένοι σας θα τα λατρέψουν.
Μερίδες: 10 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Σύνολο5 λεπτά
Κατηγορία: Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Σοκολάτα, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Μπεν μαρί
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 150 γρ. δημητριακά σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού όπως π.χ. Coco Pops
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 30 γρ. κουβερτούρα γάλακτος προαιρετικά

Οδηγίες

  • Λιώνουμε 170 γρ. από τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα τις σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού. Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με σοκολάτα.
  • Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής τις νιφάδες, σχηματίζοντας ένα μακρύ ορθογώνιο, το οποίο θα έχει πλάτος ανάλογο με το πόσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε να γίνουν τα δεντράκια μας. Πιέζουμε ελαφρά τις νιφάδες να κολλήσουν μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η σοκολάτα.
  • Μόλις κρυώσει η σοκολάτα, κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι το ορθογώνιό μας σε τρίγωνα.
  • Λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και κάνουμε γραμμές πάνω στα δεντράκια μας.
  • Αν θέλουμε κάνουμε και γραμμές με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, για να προσθέσουμε στη γεύση.

Σημειώσεις