Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Αναποδογυριστή Mηλόπιτα για διαβητικούς

Ζουμερή και μυρωδάτη, αναποδογυριστή Μηλόπιτα, χωρίς προσθήκη έξτρα ζάχαρης, ιδανική για διαβητικούς ή αθλητές.
Μερίδες: 20 περίπου μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κουταλάκια baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 βανίλια
  • 2 χούφτες ξανθές σταφίδες
  • 2 χούφτες μαύρες σταφίδες
  • 2 χούφτες τριμμένη καρύδα
  • 3 αυγά
  • 4 μήλα ξεφλουδισμένα
  • 60 γρ. βούτυρο Κερκύρας λιωμένο όχι να καίει
  • ½ πλάκα κουβέρτα από 70% και πάνω περιεκτικότητα σε κακάο
  • 3 κ.σ. μέλι αγαύης
  • 3 κ.σ. black stripe melassa
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Οδηγίες

  • Βουτυρώνω τη φόρμα.
  • Πασπαλίζω με μια πρέζα μαύρη ζάχαρη τη βουτυρωμένη φόρμα.
  • Ρίχνω λίγη κανέλα και στρώνω τα κομμένα μήλα σε φέτες.
  • Ανακατεύω σε ένα μπολ τα στερεά υλικά δηλαδή: αλεύρι, baking, αλάτι, σόδα, βανίλια, σταφίδες, γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδα, τριμμένη κουβερτούρα και τα υπόλοιπα μήλα κομμένα σε κομματάκια,
  • Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά ολόκληρα, ρίχνω τη μελάσα, το μέλι αγαύης και το κονιάκ.
  • Ενώνω τα υλικά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το χέρι, κρατώντας τη ζύμη όχι σφιχτή αλλά ανάρια.
  • Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο.
  • Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Όποιος τρώει λίγη μαύρη ζάχαρη μπορεί να προσθέσει 3 κουταλιές της σούπας.
Πηγή συνταγής και photo: Instagram sompou77