Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Κινόα

Απίθανα Γεμιστά Κολοκυθάκια με γέμιση από Κινόα και επικάλυψη από μελωμένα καρύδια και λιωμένο λευκό τυρί.
Μερίδες: 2 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Ορεκτικά, Ψευδοδημητριακά
Μέθοδος: Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 125 γρ. κινόα
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 χούφτα καρύδια
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 8 μαύρες ελιές
  • 4 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. τυρί φέτα τριμμένο

Οδηγίες

  • Βράζουμε το ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε την κινόα. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά και μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να μουλιάσει για άλλα 10 λεπτά περίπου.
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση. Αδειάζουμε το εσωτερικό με ένα κουταλάκι και το κρατάμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Αλατίζουμε τις βαρκούλες από κολοκύθι και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα καβουρδίζουμε για λίγο σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι). Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε και στη συνέχεια κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ταμπονάρουμε με λίγο χαρτί κουζίνας τα κολοκυθάκια μας και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια, που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να μαγειρευτεί.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και ψιλοκόβουμε.
  • Προσθέτουμε την κινόα και το φρέσκο τυρί κρέμα στην ψίχα από κολοκυθάκια και περιμένουμε λίγο να λιώσει το τυρί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις ψηθούν τα κολοκυθάκια, τα γεμίζουμε με το μείγμα από κινόα που ετοιμάσαμε, Από πάνω μοιράζουμε τα μελωμένα καρύδια και στην κορυφή πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί.
  • Βάζουμε τα κολοκυθάκια μας μερικά λεπτάκια ακόμη στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις