Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια

Ετοιμάστε γρήγορα Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια, που δεν χάνουν το σχήμα τους με το ψήσιμο. Τα παιδάκια σας θα τα αγαπήσουν!
Μερίδες: 30 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα8 λεπτά
Σύνολο23 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το κρύο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα λείο και αφράτο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια διαφάνεια και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Αλευρώνουμε καλά την επιφάνειά μας και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να έχει περίπου 5 χιλιοστά πάχος. Κόβουμε με κουπάτ τα σχήματα από μπισκότα που θέλουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς στις άκρες.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως. Λιώνουμε τις σοκολάτες, τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι με πολύ μικρή μυτούλα μπροστά και διακοσμούμε τα μπισκότα βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει!

Σημειώσεις