Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ψητό Μοσχαράκι Κατσαρόλας με Μέλι και Πορτοκάλι

Τρυφερό Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα, με πλούσια σάλτσα από Μέλι και Πορτοκάλι. Ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και τις καθημερινές!
Μερίδες: 5 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • κιλό κρέας μοσχαρίσιο νουά η σπάλα περασμένο στο δίχτυ ή δεμένο με σπάγκο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό καλό κρασί
  • 1 πορτοκάλι το χυμό του
  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι. ρίγανη για το άλειμμα του κρέατος

Οδηγίες

  • Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στη χύτρα μαζί με το σκόρδο να κάψουν. Προσθέτετε το κρέας και το θωρακίζετε από όλες τις μεριές καλά, να κάνει ωραίο χρώμα και κρούστα ομοιόμορφα.
  • Στη συνέχεια το σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα, λίγο αλάτι επιπλέον στη σάλτσα τις κατσαρόλας και τα 3 ποτήρια νερό.
  • Κλείνετε τη χύτρα και βράζετε για 50 λεπτά. Αν έχετε κατσαρόλα, απλά σιγοβράζετε το φαγητό και προσέχετε να μη σωθεί η σάλτσα του. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε με νεράκι.
  • Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες, είτε με ηλεκτρικό μαχαίρι είτε με κανονικό μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και τις αραδιάζουμε μέσα σε μια πιατέλα.
  • Βγάζουμε από την κατσαρόλα το σκόρδο, τα μπαχάρια και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε στην καυτή σάλτσα 3 κουταλιές σούπας μέλι. (Δοκιμάστε σύμφωνα με το πόση σάλτσα έχετε στην κατσαρόλα σας. Μπορεί να χρειαστείτε μόνο δυο κουταλιές μέλι).
  • Παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τον διαλύουμε μια καλά γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μείγμα στο ζωμό της κατσαρόλας και δένουμε τη σάλτσα. Περιχύνουμε το κρέας με αυτή την υπέροχη σάλτσα που θα βγει και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι ασπρόμαυρο η κανονικό.
  • Περιχύνουμε το κρέας με αυτή την υπέροχη σάλτσα που θα βγει και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι ασπρόμαυρο η κανονικό.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Gogo Samiou