Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού χλιαρά και προσθέτουμε τις μαγιές και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τις βανίλιες και το αλάτι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη. Ίσως να χρειαστούν και 2-3 κοιυταλιές επιπλέον αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος της ζύμης προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα καρύδια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σκεπαζουμε και τα δύο μέρη της ζύμης και αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και τις δυο ζύμες σε 2 ίσα τετράγωνα φύλλα πάχους 1 εκ. περίπου.
Βάζουμε τη ζύμη με το κακάο πάνω στη λευκή και πιάνοντας τη μια άκρη κάνουμε ένα ρολό.
Κόβουμε ίσα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν καλά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.