Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνετε να σοταριστούν 3 έως 4 λεπτά και ρίχνετε τις πιπεριές. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί από το λάδι.
Προσθέτετε στο ριζότο τον καυτό ζωμό, φλιτζάνι, φλιτζάνι, αφήνοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το υγρό και ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, την καβουρόψιχα, τις γαρίδες και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.