Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ριζότο με θαλασσινά

Αυτή η συνταγή μας ταξιδεύει νοερά έως την Ισπανία αφού θυμίζει έντονα κάτι από παέγια.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Ρύζι
Μέθοδος: Βράσιμο, Κατσαρόλα
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ρύζι arborio
  • 1100 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
  • 400 γρ. αποφλοιωμένα κομματάκια ντομάτας
  • 175 γρ. καβουρόψιχα (σουρίμι ή καβούρι κονσέρβας)
  • 225 γρ. καθαρισμένες γαρίδες (φρέσκες βρασμένες)
  • 120 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνετε να σοταριστούν 3 έως 4 λεπτά και ρίχνετε τις πιπεριές. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί από το λάδι.
  • Προσθέτετε στο ριζότο τον καυτό ζωμό, φλιτζάνι, φλιτζάνι, αφήνοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το υγρό και ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, την καβουρόψιχα, τις γαρίδες και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
  • Γαρνίρετε με μαϊντανό, την ώρα που σερβίρετε.

Σημειώσεις