Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ψωμί του τοστ αφράτο

Δεν ήξερα ότι μπορώ να φτιάξω στο σπίτι ένα τόσο αφράτο ψωμί. Κόβεται πολύ εύκολα σε λεπτές φέτες του τοστ και μπορούν άνετα τα παιδιά να το πάρουν για πρωινό στο σχολείο.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Αναμονή2 ώρες
Σύνολο2 ώρες 45 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Ψωμιά & Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Για το Tangzhong:

  • Ανακατεύουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 175 ml νερό με τα 35 γρ. αλεύρι και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει μια πηχτή πάστα. (αν έχετε θερμόμετρο θα δείτε ότι δείχνει 65° C. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντάς το με διάφανη μεμβράνη.
    psomi_tost_tangzhong

Για τη ζύμη:

  • Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε τη ζύμη. Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την πάστα από νερό και αλεύρι που φτιάξαμε στο βήμα 1 και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το αλάτι. Όταν αναμειχθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και λεία. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε σε ένα μπολ καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 1/2 ώρα.
    psomi_tost_zymi
  • Όταν διπλασιαστεί η ζύμη, αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
    psomi_tost_zymi1
  • Η μεγάλη πλευρά θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη φόρμα στην οποία θα βάλουμε τη ζύμη. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να πιέζουμε πολύ.
    psomi_tost_zymi2
  • Tοποθετούμε στη φόρμα, διπλώνοντας τις άκρες κάτω από τη ζύμη. Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
    psomi_tost_zymi3
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και ψήνουμε για 25 λεπτά
    psomi_tost_psimeno

Σημειώσεις