¾κ.σ.κούπας σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει λίγο.
Προσθέτουμε το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ και αναμιγνύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσοχή! Δε ζυμώνουμε πάρα πολύ καθώς θα αρχίσει να βγαίνει το λάδι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού περίπου και κόβουμε με κουπ -πατ. Ψήνουμε σε λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις.