Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το ρύζι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη και λίγο από το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό συνεχίζουμε με λίγο ζωμό ακόμη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας μικρές ποσότητες ζωμού και περιμένοντας να απορροφηθεί από το ρύζι, μέχρι να βάλουμε όλο το ζωμό και να βράσει το ρύζι.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, πολύ λίγο κάρυ, λίγο τζίντζερ, λίγο καγιέν και λίγο βασιλικό.
Μόλις το ριζότο είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σερβίρουμε.