Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Παγωτό Βανίλια - σπιτικό και εύκολο

Συνήθως το σπιτικό παγωτό κάνει κρυστάλλους και γίνεται σκληρό. Με αυτή τη συνταγή θα έχεις ένα βελούδινο παγωτό όπου θα μπορείς με ευκολία να χρησιμοποιείς το scoop παγωτού σου.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία7 λεπτά
Σύνολο7 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Παγωτά
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο

Υλικά

Οδηγίες

  • Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να στέκεται λίγο. Δεν την κάνουμε πολύ σφιχτή,
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  • Τέλος προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και ξαναχτυπάμε για λίγο.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Για παγωτό με γεύση σοκολάτα

  • Χτυπάμε ένα φακελάκι μους σοκολάτας με 200 ml γάλα για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το παγωτό βανίλια που φτιάξαμε παραπάνω, ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε να παγώσει.

Σημειώσεις