Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πάστα και Σάλτσα Μασάλα

Η πάστα μασάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σάλτσα τίκκα μασάλα, για χορτοφαγικά κεφτεδάκια αλλά και σε άλλες συνταγές που έχουν στη βάση τους κάρυ.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Σάλτσες & Μαρινάδες
Μέθοδος: Κατσαρόλα

Υλικά

Για την πάστα μασάλα

  • 2 κρεμμύδια 1 κίτρινο - 1 κόκκινο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  • 3 κ.σ. κοφτές garam masala
  • 1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • λίγο κόλιαντρο
  • 1 λεμόνι το χυμό

Για τη σάλτσα masala

  • 1 1/2 φλ. χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 400 ml γάλα καρύδας {1 κουτί)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

Για την πάστα Masala

  • Βάλτε όλα τα υλικά της πάστας στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.

Σάλτσα Masala:

  • Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε 1/4 κούπας από την πάστα μασάλα και ανακατέψτε μέχρι να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά, περίπου 3 έως 5 λεπτά. Εάν κάνετε τη σάλτσα με κοτόπουλο ή άλλη πρωτεΐνη, προσθέσετε τα τώρα στην κατσαρόλα. Την υπόλοιπη πάστα τη βάζετε στην κατάψυξη για να τη χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε χρειαστεί στο μέλλον.
  • Προσθέστε την πασσάτα ντομάτας και το νερό και σιγοβράστε μέχρι να πάρει η σάλτσα ένα σκουρόχρωμο βαθυκόκκινο χρώμα - περίπου 5-10 λεπτά. Προσθέστε το γάλα καρύδας. Συνεχίστε να σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν σιγοβράσετε ακόμη περισσότερο θα έχετε μια πιο πυκνή σάλτσα με πιο έντονη γεύση.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: pinchofyum.com