Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Κέικ με φουντούκια και επικάλυψη σοκολάτας

Κέικ με φουντούκια

Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι να αλέσετε το φουντούκι μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Θα το πετύχετε με ένα μύλο αλέσματος καφέ.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Πάρτι
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το κέικ

  • 300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. αλεσμένο φουντούκι (σαν πούδρα)
  • 100 γρ. κουβερτούρα (την κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι)

Για την επικάλυψη (προαιρετική)

Οδηγίες

  • Χτυπάμε καλά το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος βάζουμε τα φουντούκια και την κουβερτούρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220°C. Βάζουμε το κέικ για 15 λεπτά για να φουσκώσει και να πάρει χρώμα, προσέχοντας να μην αρπάξει.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά ακόμη.
  • Βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και είναι έτοιμο αν δεν κολλάει ζύμη πάνω. Το μαχαίρι θα λερώνεται μόνο από τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Για να φουσκώσει το κέικ, δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο και ιδίως όχι στην αρχή του ψησίματος.
  • Μόλις το κέικ κρυώσει μπορείτε να το καλύψετε με γκανάζ σοκολάτας. Βάζετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει, προσθέτετε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Καλύπτετε το κέικ και πασπαλίζετε με φουντούκια.

Σημειώσεις