Τούρτα με βάση Σοκολάτα-Φουντούκι και κρέμα χαλβά
Για τους λάτρεις του χαλβά! Μια σοκολατοφουντουκένια τούρτα με κρέμα χαλβά.
Προετοιμασία1 ώρα ώρα
Μαγείρεμα25 λεπτά λεπτά
Σύνολο1 ώρα ώρα 25 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας
Για το στόλισμα
- 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γρ. χαλβά
- τριμμένα φιστίκια αιγίνης προαιρετικά
Για τη βάση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια άσπρη κρέμα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), τα αλεσμένα φουντούκια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε την κανέλα με το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών φροντίζοντας με απαλές κινήσεις να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25 x35 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα χαλβά
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Μόλις πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χαλβά κομμένο σε κομματάκια μέχρι να αναμειχθεί καλά και να λιώσει.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μια διαφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε τη σαντιγύ μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και προσθέτουμε την κρέμα χαλβά. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσεκτικά μέχρι να σφίξει καλά.
Για τη συναρμολόγηση
Βρέχουμε τη βάση με τον καφέ και απλώνουμε πάνω της την κρύα κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει η τούρτα, λιώνουμε την κουβερτούρα και με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής περνάμε λεπτές γραμμές πάνω στην κρέμα.
Τέλος τρίβουμε λίγο χαλβά πάνω στην κρέμα και με λίγα χοντροτριμμένα φιστίκια ολοκληρώνουμε το στόλισμα.