Τρίψτε στο μπλέντερ τη μελιτζάνα, το φινόκιο και το κρεμμύδι και βάλτε τα σε ένα μπολ.
Προσθέστε την πατάτα και το καρότο τριμμένα στο χοντρό τρίφτη.
Τρίβετε τα κολοκυθάκια, στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε ελαφρώς και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τέλος τα στύβετε καλά και τα βάζετε και αυτά στο μπολ.
Σπάστε τα αυγά μέσα στο μείγμα, προσθέστε το τυρί, το μουλιασμένο ψωμί και φρυγανιά όσο πάρει για να μπορείτε να πλάσετε ένα μπαλάκι με τα χέρια σας χωρίς να σπάει.
Προσθέστε τη σκόνη σκόρδου, τον άνηθο και το αλάτι. Ανακατέψτε πολύ καλά.
Φτιάξτε στρογγυλά μπαλάκια, τα πατάτε λίγο με τα χέρια σας και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται με κρύο τζατζίκι!