Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κεφτεδάκια Λαχανικών φούρνου

Μια εύκολη συνταγή για υγιεινά χορταστικά κεφτεδάκια λαχανικών φούρνου!
Μερίδες: 30 κεφτεδάκια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 καρότο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 φινόκιο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα μουλιασμένο ψωμί
  • 1 κούπα καλά γεμάτη τυρί τσένταρ
  • φρυγανιά τριμμένη όσο σας πάρει
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

  • Τρίψτε στο μπλέντερ τη μελιτζάνα, το φινόκιο και το κρεμμύδι και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε την πατάτα και το καρότο τριμμένα στο χοντρό τρίφτη.
  • Τρίβετε τα κολοκυθάκια, στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε ελαφρώς και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τέλος τα στύβετε καλά και τα βάζετε και αυτά στο μπολ.
  • Σπάστε τα αυγά μέσα στο μείγμα, προσθέστε το τυρί, το μουλιασμένο ψωμί και φρυγανιά όσο πάρει για να μπορείτε να πλάσετε ένα μπαλάκι με τα χέρια σας χωρίς να σπάει.
  • Προσθέστε τη σκόνη σκόρδου, τον άνηθο και το αλάτι. Ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Φτιάξτε στρογγυλά μπαλάκια, τα πατάτε λίγο με τα χέρια σας και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρονται με κρύο τζατζίκι!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Gogo Samiou