Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας. Μόλις απορροφάται μια δόση ζωμού, προσθέτουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε για 16 έως 18 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος, βάζουμε στο ρύζι μας το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει ωραία το ριζότο μας.