Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Ριζότο με χυμό και ξύσμα λεμονιού

Ριζότο Λεμονιού

Γρήγορο και πανεύκολο Ριζότο, με χυμό και ξύσμα λεμονιού. Το βούτυρο και η παρμεζάνα προσθέτουν μια κρεμώδη υφή στο πιάτο.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Ρύζι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 1 λεμόνι μεγάλο το ξύσμα και το χυμό
  • 700 ml ζωμό κότας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας. Μόλις απορροφάται μια δόση ζωμού, προσθέτουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε για 16 έως 18 λεπτά περίπου, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
  • Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τέλος, βάζουμε στο ρύζι μας το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, μέχρι να χυλώσει ωραία το ριζότο μας.
  • Σερβίρουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα.

Σημειώσεις