Βάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να φουσκώσουν.
Την άλλη μέρα τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν.
Προσθέτω τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τέλος τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό.
Βάζω τα ρεβίθια στην γάστρα, προσθέτω και την σάλτσα με τις πιπεριές, λίγο ζεστό νερό, κλείνω την γάστρα και σιγοψήνω στους 180° μέχρι να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του!