Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ρεβίθια στη γάστρα με Κόκκινες Πιπεριές

Πεντανόστιμα ρεβίθια στη γάστρα με κόκκινες πιπεριές. Μια απλή, αλλά πολύ γευστική συνταγή που μας προτείνει η Αλεξάνδρα Κυριάκη.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Όσπρια
Μέθοδος: Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 4-5 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • λίγο κύμινο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι

Οδηγίες

  • Βάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι να φουσκώσουν.
  • Την άλλη μέρα τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν.
  • Προσθέτω τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τέλος τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό.
  • Βάζω τα ρεβίθια στην γάστρα, προσθέτω και την σάλτσα με τις πιπεριές, λίγο ζεστό νερό, κλείνω την γάστρα και σιγοψήνω στους 180° μέχρι να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Αλεξάνδρα Κυριάκη