Πάστα Ταψιού Καραμέλα
Ποιος είπε ότι πάστες μπορούμε να βρούμε μόνο στα ζαχαροπλαστεία; Ετοιμάστε μόνοι σας την πιο νόστιμη Πάστα Ταψιού Καραμέλα και απολαύστε.
Προετοιμασία35 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά λεπτά
Σύνολο1 ώρα ώρα
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
- 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 4 κ.σ. κοφτές κακάο
- 4 κ.σ. λάδι
- 2 κ.γ. baking powder
Για το σιρόπι
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμόλ
- 1 κουτιά γάλα καραμελωμένο έτοιμο
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο, το αλεύρι, το λάδι, το μπέικιν και ανακατεύετε.
Λαδώνετε ένα ταψί 23x32 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.
Για το σιρόπι
Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά.
Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό παντεσπάνι (να μην είναι καυτά, απλά να είναι ζεστά) και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Συναρμολόγηση
Αφού κρυώσει το σιροπιασμένο παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω την κρέμα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το γλάσο.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.