Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πάστα Ταψιού Καραμέλα

Ποιος είπε ότι πάστες μπορούμε να βρούμε μόνο στα ζαχαροπλαστεία; Ετοιμάστε μόνοι σας την πιο νόστιμη Πάστα Ταψιού Καραμέλα και απολαύστε.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία35 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 4 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.γ. baking powder

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα

  • 2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμόλ
  • 1 κουτιά γάλα καραμελωμένο έτοιμο

Για το γλάσο

  • 180 γρ. φρέσκο γάλα
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 20 γρ. βούτυρο

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι

  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο, το αλεύρι, το λάδι, το μπέικιν και ανακατεύετε.
  • Λαδώνετε ένα ταψί 23x32 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.

Για το σιρόπι

  • Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά.
  • Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό παντεσπάνι (να μην είναι καυτά, απλά να είναι ζεστά) και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.

Για την κρέμα

  • Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα. Φροντίστε να έχετε βάλει τη σαντιγί από νωρίτερα στο ψυγείο.

Για το γλάσο

  • Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο και το ρίχνετε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Συναρμολόγηση

  • Αφού κρυώσει το σιροπιασμένο παντεσπάνι, απλώνουμε πάνω την κρέμα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το γλάσο.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou