Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Ινδοκάρυδα Σιροπιαστά Νηστίσιμα

Ινδοκάρυδα Σιροπιαστά νηστίσιμα

Ένα πολύ ωραίο, εύκολο και με λίγα υλικά, σιροπιαστό κέρασμα. Τα σιροπιαστά ινδοκάρυδα, είναι ένα νηστίσιμο γλυκό, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.
Μερίδες: 50 τεμάχια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και 50 γρ. ινδική καρύδα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως να μη χρειαστεί να βάλουμε όλη την ποσότητα της φαρίνας.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια (περίπου 20-25 γρ.) και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
  • Περιχύνουμε τα κρύα ινδοκάρυδα με το καυτό σιρόπι, τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και τα πασπαλίζουμε ολόγυρα ή τα κυλάμε μέσα στην ινδική καρύδα.
  • Αφήνουμε πάλι να κρυώσουν καλά.

Σημειώσεις