Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ινδοκάρυδα Σιροπιαστά νηστίσιμα

Ένα πολύ ωραίο, εύκολο και με λίγα υλικά, σιροπιαστό κέρασμα. Τα σιροπιαστά ινδοκάρυδα, είναι ένα νηστίσιμο γλυκό, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.
Μερίδες: 50 τεμάχια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και 50 γρ. ινδική καρύδα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως να μη χρειαστεί να βάλουμε όλη την ποσότητα της φαρίνας.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια (περίπου 20-25 γρ.) και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
  • Περιχύνουμε τα κρύα ινδοκάρυδα με το καυτό σιρόπι, τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και τα πασπαλίζουμε ολόγυρα ή τα κυλάμε μέσα στην ινδική καρύδα.
  • Αφήνουμε πάλι να κρυώσουν καλά.

Σημειώσεις