Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα pummaro. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι με νερό και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για μισή ώρα περίπου.
Μόλις περάσει η μισή ώρα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε για ακόμη μισή ώρα να μαγειρευτεί το φαγητό.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε και με λίγη παρμεζάνα.