Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Το Μυρμηγκάτο της Γκόλφως

Το Μυρμηγκάτο της Γκόλφως είναι ένα από τα πιο ωραία σοκολατένια σιροπιαστά γλυκά. Η συγκεκριμένη συνταγή της Γκόλφως είναι εγγύηση, καθώς πετυχαίνει πάντα.
Μερίδες: 20 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το μυρμηγκάτο

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού τα οποία βράζουμε για 4 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. (η αρχική συνταγή έχει 3 κούπες ζάχαρη - 3 κούπες νερό αλλά εμάς μας αρέσει με λιγότερο σιρόπι)
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη με το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθούν κάθε φορά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
  • Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 32 x 22 εκ. απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180° C για 30' με 35' λεπτά περίπου.
  • Μόλις ψηθεί το μυρμηγκάτο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη αναμιγνύοντας τη ζάχαρη με το κακάο και το νισιστέ σε ένα μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα όπως και τα στέρεα υλικά που αναμείξαμε στο μπολ. Ανακατεύουμε πάνω από τη φωτιά μέχρι να πήξει η επικάλυψή μας.
  • Απλώνουμε τη επικάλυψη πάνω στο μυρμηγκάτο και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα. αν θέλουμε.
  • Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Σημειώσεις