Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μους Μήλου

Ετοιμάστε τη δική σας σπιτική Μους Μήλου, εύκολα και γρήγορα (χωρίς ζάχαρη). Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και η Μους Μήλου θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Μαρμελάδες, Παιδικά, Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Μέθοδος: Βράσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα γλυκά (όχι ξινόμηλα)
  • ½ κούπα νερό
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • ½ κ.γ. κανέλα προαιρετικά

Οδηγίες

  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το λεμόνι, τα μήλα και την κανέλα και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό και αφήνουμε τα μήλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά.
  • Μόλις μαλακώσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή το μούλτι. Αν θέλουμε μικρά κομματάκια μήλου μέσα στη μους μας, τότε χρησιμοποιούμε τον πολτοποιητή πατάτας.

Σημειώσεις