Ετοιμάστε τη δική σας σπιτική Μους Μήλου, εύκολα και γρήγορα (χωρίς ζάχαρη). Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και η Μους Μήλου θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο.
Μερίδες: 1δόση
Προετοιμασία5 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτάλεπτά
Σύνολο35 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Μαρμελάδες, Παιδικά, Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Μέθοδος: Βράσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
1κιλόμήλα γλυκά (όχι ξινόμηλα)
½κούπανερό
½λεμόνι το χυμό
½κ.γ.κανέλα προαιρετικά
Οδηγίες
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το λεμόνι, τα μήλα και την κανέλα και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό και αφήνουμε τα μήλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή το μούλτι. Αν θέλουμε μικρά κομματάκια μήλου μέσα στη μους μας, τότε χρησιμοποιούμε τον πολτοποιητή πατάτας.