Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Πουτίγκα λεμονιού. Γλυκό Ψυγείου

Πουτίγκα λεμονιού Γλυκό ψυγείου

Ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι, και όχι μόνο, μας προτείνει ο Jim Michailidis.
Μερίδες: 8 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 200 ml γάλα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 230 γρ. σαντιγύ
  • 200 ml βραστό νερό
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμονιού
  • 200 ml κρύο νερό

Οδηγίες

  • Βουτάμε τα μπισκότα μας μέσα στο γάλα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (ή σε ένα πυρέξ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη χαθεί ο όγκος.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε το πακέτο ζελέ λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρύο νερό. Μόλις αρχίσει να πήζει, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το ζελέ και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Μετά από 2 ώρες που το ζελέ θα έχει πήξει, απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 30' λεπτά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis