Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Αφράτα Ψωμάκια Burger

Αφράτα ψωμάκια για Burger

Ποιος είπε ότι τα σπιτικά ψωμάκια δεν γίνονται αφράτα; Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της συνταγής και θα απολαύστε τα δικά σας αφράτα ψωμάκια για burger.
Μερίδες: 8 τεμάχια
Προετοιμασία1 ώρα
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 25 λεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Μαγειρική, Παιδικά, Ψωμιά & Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 175 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • κ.γ. αλάτι
  • 9 γρ. μαγιά στιγμής
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βούτυρο για άλειμμα

Οδηγίες

  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασσιαστεί.
  • Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο να γίνουν πιο πλακέ. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
  • Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο αλείφουμε πάλι με βούτυρο.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis