Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σουτζουκάκια

Παραδοσιακή συνταγή για ζουμερά, λαχταριστά Σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτλού. Επιλέξτε την δική σας αγαπημένη εκδοχή.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία45 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία: Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ρύζι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά
  • 4 φέτες ψωμί
  • ½ φλ. κρασί κόκκινο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 αυγά
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι - πιπέρι
  • ½ φλ. λάδι

Σάλτσα

  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ¼ φλ. λάδι
  • ¼ φλ. κρασί κόκκινο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι - πιπέρι

και με σάλτσα γιαουρτλού...

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. λάδι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε τα υλικά.
  • Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί. Στύβουμε λίγο το ψωμί, αν δεν έχει απορροφηθεί το κρασί και το προσθέτουμε αργότερα στη σάλτσα
  • Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
  • Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200° για 15-20 λεπτά τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ντομάτα, κύμινο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά. Αν απαιτείται, προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε μέσα προσεκτικά τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι και προαιρετικά με γιαουρτλού.

Σημειώσεις