Ετοιμάζουμε τα υλικά.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί. Στύβουμε λίγο το ψωμί, αν δεν έχει απορροφηθεί το κρασί και το προσθέτουμε αργότερα στη σάλτσα
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200° για 15-20 λεπτά τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ντομάτα, κύμινο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά. Αν απαιτείται, προσθέτουμε λίγο νερό.
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε μέσα προσεκτικά τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε με ρύζι και προαιρετικά με γιαουρτλού.