Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κέικ με Γιαούρτι και Κεράσια

Ζουμερό, μαλακό, εύκολο κέικ με γιαούρτι και κεράσια. Το καλύτερο συνοδευτικό για τον απογευματινό σας καφέ. Γίνεται και με φράουλες.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κούπα καλά γεμάτη ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κεράσι ή μαρμελάδα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι
  • 500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C, στον αέρα.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το γλυκό κεράσι και τα μισά κεράσια. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα του κέικ με αποσπώμενη βάση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κεράσια.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο (170° C / αέρα) για 50 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou