Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C, στον αέρα.
Φροντίζουμε όλα τα υλικά μας να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί μεσαίου μεγέθους (25x25 εκ.) και στρώνουμε μια λωρίδα αντικολλητικό χαρτί. Φροντίζουμε να προεξέχει λίγο αντικολλητικό χαρτί δεξιά και αριστερά για να μας βοηθήσει στη συνέχεια να ανασηκώσουμε το ψημένο κέικ.
Κοσκινίζουμε όλα τα στέρεα υλικά, αλεύρι, κορν φλάουρ, μπέικιν πάουντερ, σόδα μαγειρικής και αλάτι μέσα σε ένα μπολ.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά για 1 λεπτό περίπου.
Αν έχουμε στικ βανίλιας, το χαράσσουμε και βάζουμε τα σποράκια στο μείγμα βούτυρου. Προσθέτουμε και το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτω το μισό γάλα και το μισό γιαούρτι και ανακατεύω.
Ρίχνω στο μπολ το μισό μείγμα από το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, με προσεκτικές κινήσεις.
Προσθέτω το υπόλοιπο γάλα και γιαούρτι, ανακατεύω και ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα από αλεύρι.
Ανακατεύω σιγά σιγά ανασηκώνοντας το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το κουνάμε λίγο για να απλωθεί ομοιόμορφα. Μετά χτυπάμε το ταψάκι μας λίγο πάνω στον πάγκο μας, για να φύγει τυχόν αέρας που υπάρχει μέσα στη ζύμη.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο μας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το κέικ μας, το βγάζουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
Στη συνέχεια κόβουμε το κέικ σε ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια 5x5 εκ. περίπου (ή στο μέγεθος που θέλουμε) τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για ακόμη μισή ώρα τουλάχιστον.