Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ρύζι με πολύχρωμες πιπεριές

Ένα γευστικό και παράλληλα υγιεινό γεύμα με ρύζι και πολύχρωμές πιπεριές. Λίγα υλικά, τα οποία σωστά συνδυασμένα, απογειώνουν το πιάτο σας.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Ρύζι
Μέθοδος: Σοτάρισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Πιπεριές

  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ή 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 100 ml λάδι
  • 100 ml νερό
  • 4 κ.σ. σόγια σος
  • κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι

Ρύζι

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τα μανιτάρια, κάθετα στα τέσσερα, σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε, και μετά τα μανιτάρια. Βάζουμε πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, για περίπου 45 λεπτά, ωσότου εξατμιστεί το νερό. Αν απαιτείται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αφού μείνουν μόνο με το λάδι, ρίχνουμε τη σόγια σος και σοτάρουμε ακόμη λίγο.
  • Ετοιμάζουμε το ρύζι της προτίμησής μας.

Σημειώσεις