Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τυρόπιτα

Λαχταριστή τυρόπιτα με τραγανά φύλλα κρούστας και πεντανόστιμη κρέμα τυριού. Ιδανική για ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει και αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα τριμμένη, το αλάτι. Ανακατεύουμε.
  • Σε βουτυρωμένο ταψί, 37 ε.κ.*35 ε.κ., στρώνουμε τα μισά φύλλα, το πρώτο ή και το δεύτερο φύλλο ώστε να προεξέχει μερικά εκ. από τις άκρες του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα, λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο της επιφάνειας. Βρέχουμε την επιφάνεια με λίγο νερό. Αν θέλουμε, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια, ξαναβρέχουμε την επιφάνεια και έπειτα, στους 160° για ακόμη 40 λεπτά.

Σημειώσεις