Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φασολάκια φούρνου

Φασολάκια λαδερά στο φούρνο και όχι στην κατσαρόλα. Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής η οποία κάνει τα φασολάκια πεντανόστιμα.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Κυρίως Γεύμα, Λαδερά, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Χορτοφαγικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια πλατιά ή στρογγυλά, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 125 ml χυμό τομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, το καρότο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  • Σε ταψί, βάζουμε τα φασολάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό τομάτας. Το λάδι και τα μπαχαρικά, προσαρμόζοντας τις αναλογίες στις γευστικές σας συνήθειες. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε νερό, να τα σκεπάζει ως τη μέση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 90 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη λιώσουν και τα αφήνουμε να ψηθούν, ώστε να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Σημειώσεις