Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κορμός Μωσαϊκό σπέσιαλ

Μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας με μπισκότα ή σαλάμι... όπως και να το πεις αυτό το γλυκό ψυγείου, είναι κλασσικό και αγαπημένο όλων. Η συνταγή είναι από τη Tzeni Tsanaktsidou.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Παιδικά, Σοκολάτα
Μέθοδος: Μπεν μαρί, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 6 κ.σ. κακάο
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ. βιτάμ μαλακό
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. του ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 200 ml γάλα φρέσκο

Για το γλάσο

  • 30 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, την άχνη ζάχαρη και το μαλακό βιτάμ και τα δουλεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
  • Βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα μπισκότα μέσα στο γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βιτάμ, σπάζοντάς τα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Στην επιφάνεια εργασίας μας απλώνουμε αλουμινόχαρτο και πάνω στο αλουμινόχαρτο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Βαζουμε πάνω το μείγμα μας, το ισιώνουμε και το τυλίγουμε ρολάροντάς το. Θα έχουμε ένα χοντρό ρολό, το οποίο το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει καλά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αναμιγνύουμε με το γάλα. Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη, τον βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε πάνω του το γλάσο.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou