Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κέικ κλασσικό με Τρούφα

Κέικ κλασσικό, αφράτο, με τρούφα σοκολάτας. Είναι το κλασσικό κέικ που βρίσκουμε πάνω στις συσκευασίες της φαρίνας, αλλά λίγο πειραγμένο!
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250 ml χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φάκελο μπέικιν πάουντερ
  • 1 φάκελο τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες

  • Βάζω το βιτάμ με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και στη συνέχεια τμηματικά το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Τέλος προσθέτω την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύω με μια μαρίζ.
  • Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ και βάζω μέσα το μείγμα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις, ψήνω για 1 ώρα περίπου.

Σημειώσεις