Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πατάτες με Κιμά στο Φούρνο

Εύκολο φαγητό με λίγες πατάτες και λίγο κιμά. Μια νόστιμη, απλή συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη και του Live Kitchen Channel.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Κιμάς, Μαγειρική, Ορεκτικά, Πατάτες
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τον κιμά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. θυμάρι
  • 2 κρεμμύδια μεσαία ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. γάλα
  • 150 γρ. τυρί ρεγκάτο

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για τηγάνισμα.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 28x21 εκ.
  • Συνεχίζουμε με την ετοιμασία του κιμά. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και περιμένουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
  • Απλώνουμε το μείγμα κιμά πάνω στις πατάτες ομοιόμορφα.
  • Τρίβουμε το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180° C για 25-30 λεπτά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Live Kitchen Channel