Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τούρτα Κρέμα Σοκολάτα

Εύκολη Τούρτα με Κρέμα Σοκολάτας, για όλες τις περιστάσεις. Ένα γλυκό ψυγείου που γίνεται εύκολα και γρήγορα, με τα πιο απλά υλικά.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία25 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Πάρτι, Τούρτες
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 2 δόσεις καφέ εσπρέσο

Για την κρέμα

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αναμιγνύουμε το μείγμα του φακέλου με τη ζάχαρη και 150 ml από το γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε αυτό το μείγμα.
  • Ανακατεύοντας συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, περιμένουμε την κρέμα μας να πήξει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170° C.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύουμε καλά.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στα αυγά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ προσεκτικά για να μη χάσουμε τον όγκο.
  • Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 20 εκ.,, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα μας. Το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο μας φούρνο για 25 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε το δαχτυλίδι της φόρμας. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να το αναποδογυρίσουμε και να αφαιρέσουμε το αντικολλητικό χαρτί από τη βάση του.
  • Με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού, κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση, οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε 2 δίσκους.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον καφέ.
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  • Προσθέτουμε στην κρέμα άνθος αραβοσίτου το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, που θα κάνει την κρέμα μας λίγο πιο ανάλαφρη.
  • Στην υπόλοιπη σαντιγί βάζουμε τη μερέντα και αναμιγνύουμε καλά.

Για τη συναρμολόγηση

  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι μας καλά. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου. Τοποθετούμε πάνω στην κρέμα το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Τέλος, καλύπτουμε την τούρτα μας με τη σαντιγί.
  • Στολίζουμε την τούρτα μας με λιωμένη κουβερτούρα.

Σημειώσεις